preskoči na sadržaj
E-ŠKOLE
 
 
 
 

*preuzeto s http://www.eduroam.hr/

eduroam™ (education roaming) je roaming-usluga zamišljena pod okriljem europske udruge akademskih i istraživačkih mreža (TERENA) i ostvarena kroz međunarodni projekt GÉANT. Usluga eduroam usmjerena je na omogućavanje bežičnog, ali i tzv. wired (žicom, kroz LAN) pristupa. Hrvatska je od samoga početka zahvaljujući Srcu i sustavu AAI@EduHr aktivna u izgradnji i pružanju usluge eduroam. Usluga eduroam je sigurna, jednostavna i za krajnjeg korisnika potpuno besplatna usluga pristupa internetu. Namjenjena je korisnicima iz sustava znanosti i obrazovanja. Trenutno je dostupna na brojnim lokacijama u Hrvatskoj te na više od 10000 lokacija diljem svijeta.
 Na koji način ostvariti pristup internetu u našoj školi?...
Za korištenje eduroam usluge potrebno je:
  1. Posjedovati odgovarajući elektronički identitet. Za korisnike iz Republike Hrvatske to je elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr. Koristiti ispravno konfiguriran uređaj.
  2. Pristupiti mreži na nekoj od pristupnih lokacija.
Konfiguracija uređaja
Korisnikov uređaj treba biti ispravno konfiguriran. U tu svrhu potrebno je koristiti installer alat. Za pristup installer alatu dovoljna je bilo kakva veza na Internet.
Eduroam installer alat omogućuje korisnicima jednostavno i pouzdano konfiguriranje uređaja (računala, prijenosnika, tableta, pametnih telefona) za pristup mreži po eduroam standardu. Korisnici eduroam installera alata moraju imati AAI@EduHr elektronički identitet. Osim za pristup bežičnoj mreži installer alat se može koristiti i pri konfiguraciji uređaja za pristup žičanoj mreži.

Korisnici koji posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr installer alatu mogu pristupiti na adresi http://installer.eduroam.hr/.
Kako bi započeli s konfiguriranjem vašeg uređaja pritisnite gumb "Preuzimanje postavki". Ako imate dodatnih pitanja o installer usluzi ili problema pri njenom korištenju kliknite na gumb "Često postavljana pitanja".
Preuzimanje postavki                                                                 Često postavljana pitanja

ili na poveznici http://installer.eduroam.hr/

_________________________________________________________________________________________________________________

KORISNI LINKOVI:

https://scenariji-poucavanja.e-skole.hr/

DIDAKTIČKO-METODIČKE UPUTE ZA STEM-ovce, učenici s teškoćama

PRIRUČNIK ZA MOODLE 2016.

 

Office 365

EDUKACIJA:  INFORMIRANJE   I   EDUKATORI

PODRŠKA

e-Škole: CARNet

Škola budućnosti

Webinari

Priručnik za mjerne uređaje

PRIRUČNIK ZA TEBLET, LAPTOP I HIBRID

PRIRUČNIK -DIGITALNE KOMPETENCIJE

OKVIR -DIGITALNE KOMPETENCIJE

DIGITALNE KOMPETENCIJE-PRIRUČNIK, ECDL

DIGITALNE KOMPETENCIJE-PREZENTACIJA

SIGURNOST NA INTERNETU

________________________________________________________________

PRIRUČNIK ZA UČENJE:
Digitalni nastavni materijali za hrvatski jezik, matematiku, fiziku,kemiju, biologiju, engleski jezik,
povijest i geografiju od 5. do 8. razreda, koji pratemeđupredmetni IKT kurikul smješteni su na
Nacionalnom portalu za učenje na daljinu 'Nikola Tesla' (http://tesla.carnet.hr) i dostupni su svim
učenicima i učiteljima uz prethodnu autentifikaciju elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr.
https://tesla.carnet.hr/course/index.php?categoryid=1
Za učitelje i na: http://loomen.carnet.hr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Suvremena nastava uz pomoć tehnologije-PRIRUČNIK
Polaznici će, usvajajući teoretska znanja o e-učenju, paralelno osmišljavati vlastiti obrazovni sadržaj koji će provoditi putem e-učenja radeći u manjim skupinama te će se  isti nadograđivati u skladu s napretkom teorijskih znanja. Kroz praktičan rad na ovoj radionici polaznici će se upoznati s online servisom za pohranu podataka u oblaku Google Diska (priručnik)te svladati rad u sljedećim alatima: Google Docs - za dijeljenje dokumenata i suradnju, Bubbl.us - za izradu konceptualnih mapa te Moovly  - za samostalnu izradu animiranih videa.
 Loomen /Bubbl.us - za izradu konceptualnih mapa   
 
 
KONCEPTUALNE MAPE:
Bubbl.us (https://bubbl.us)

IZRADA ANIMIRANIH VIDEA:

 
BESPLATNI ON LINE TEČAJEVI:
 

____________________________________________________________________________________________________________
OFFICE 365 PRIRUČNIK

 
 
KORISNI SADRŽAJI
Webinar je bio fokusiran na digitalni profesionalizam nastavnika, snalaženje te primjereno i odgovorno ponašanje u virtualnom svijetu. Sudionici su dobili i brojne savjete za sigurnije korištenje Interneta, te naputke na što sve u online nastavi trebaju obratiti pažnju te kome se obratiti ako se dogodi povreda sigurnosti. Webinar, osmišljen u obliku interaktivne radionice, omogućio je sudionicima i korištenje različitih online alata za komunikaciju i suradnju koje će kasnije moći primjenjivati u svom radu s učenicima. CARNet je od rujna, kada se započelo s edukacijom korisnika u školama, do sada održao gotovo 120 radionica i webinara koje je pohađalo gotovo 2.500 korisnika.
Preuzeto sa stranice carnet.hr
 
 
Tijekom webinara kojeg je vodio doc.dr.sc. Petar Jandrić, voditelj izvanrednog stručnog studija informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, posebna je pažnja posvećena objašnjavanju koncepta autorskih prava u kontekstu korištenja, odnosno objave raspoloživih digitalnih nastavnih materijala na internetu. Polaznicima je predstavljena Creative Commons (CC) licenca, kao jedan od često korištenih načina zaštite autorskih prava u online okruženju, a koji se razlikuje od tradicionalnog okvira autorskog prava gdje su "sva prava pridržana". Ova vrsta licenci omogućava autorima sadržaja da zadrže svoja autorska i srodna prava, istovremeno dopuštajući drugima da umnožavaju, distribuiraju i koriste autorov sadržaj, barem u nekomercijalne svrhe.
Preuzeto sa stranice carnet.hr
 


PORTAL ZA ŠKOLE


 Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Vrijeme u Komiži

Korisni linkovi

TražilicaForum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
preskoči na navigaciju